Super Titanium

Citizen’s Super Titanium:

5 maal harder en 40% lichter dan edelstaal.

Voor Citizen is de zeer hoogwaardige kunst van het horlogemaken meer dan alleen een aloud ambacht. Het is ook een wetenschap, die zich continu verder ontwikkeld. Bij het ontwerp van een horloge hechten wij veel waarde aan details, van een eigentijds design tot de functies en de ontwikkeling van het materiaal. Al meer dan vier decennia is Citizen toonaangevend bij het onderzoek en de ontwikkeling van titanium. Een materiaal, dat reeds op vele gebieden wordt gebruikt, zoals bijvoorbeeld in de lucht- en ruimtevaart, productie en medische technologie alsook bij horloges en sieraden. Dankzij ons succes bij de exploratie van een speciale oppervlakte verharding konden wij Super Titanium ontwikkelen dat 5 maal harder en 40% lichter is dan edelstaal. Door onze eigen ion-plating methode verkrijgt Super Titanium zijn super harde en super lichtgewicht eigenschappen.


Citizen’s doorbraak in materiaalresearch.

Citizen’s zoektocht naar het ideale materiaal voor horloges, leidde tot de baanbrekende ontdekking van de bewerking van titanium. Vanwege de hoge dichtheid en temperatuurbestendigheid van het metaal is het fabricageproces complex. Citizen, toonaangevend bij research en ontwikkeling van de productie en verwerking van titanium, bewijst haar competentie met Super Titanium, dat 5 maal harder en 40 % lichter is dan edelstaal.

s Werelds eerste horloge met titaniumhorlogekast.

In 1970 schreef Citizen geschiedenis met ‘s werelds eerste horloge met titanium kast, dat een nieuw tijdperk in de horlogebranche inluidde.

Vier decennia later zijn wij met innovatievehorlogemodellen van Super Titanium nog steeds toonaangevend in de branche.

Super Titanium